PÖFF: Kuukuningriigi hallijuukseline nõid (The White Haired Witch of Lunar Kingdom)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Varem suurele ekraanile kohandatud ikooniliste teostega nagu „The Bride with White Hair” ja „The Romance of the White Hair Maiden”, on Liang Yushengi klassikaline romaan „Baifa Monü Zhuan” seekord andnud inspiratsiooni uuele ja energiast pulbitsevale võitlusfilmile, mille kunstiline juht ei ole keegi muu kui Hongkongi legendaarne lavastaja ja produtsent Tsui Hark.


PÖFFil viimati filmiga “Mõistuse lahing” (2007) vaatajaid võlunud Jacob Cheungi uue suurejoonelise eepilise filmi tegevus toimub Mingi dünastia viimastel aastatel, mil impeeriumi õukonda domineerib korruptsioon ning maad valitsevad halastamatud türannid. Sõda on puhkemas ning nälg laastab loodealasid, asub müstiline nõid Jade Raksha (osatäitja hiina superstaar Fan Bingbing) võimunäljaste diktaatorite vastu võitlusesse, et rahva kannatustest päästa. Et paljud impeeriumis usuvad ekslikult, et ta on halb, lavastatakse õilis nõid kuberneri mõrvas süüdi, ning tema järgijatest saavad tagaotsitavad.


Täis kirge ja hoogu on ”Kuukuningriigi hallijuukseline nõid” ennekõike suurejooneline armastuslugu.




Hiina 2014

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles