PÖFF: Kanako maailm (Kawaki)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Unelmate kodu pilvelõhkujas, armastavast koduperenaisest abikaasa ning kaunitarist tütar on iga Jaapani töömehe unistus ning seda ka keskealisest eradetekiivist Fujikawa jaoks. Kuid see kõik on vaid järjekordse joomahoo tingitud hallutsinatsioon, millest hiljuti töölt vallandatud, jõhkra ning vägivallahoogude käes kannatava endise politseiametniku äratab šokeeriv teade abikaasalt – nende teismeline tütar Kanako on jäljetult kadunud. Lepitusvisiit koju ei too selgust tütre müstilisse kadumisse, vaid hoopis hakkab tükk tüki haaval päevavalgele tooma aina kohutavamaid saladusi nii Kanako, tema sõpruskonna kui ka pealtnäha tavapärase Jaapani perekonna fassadi taga peituvate luukerede kohta. Tütre otsingul sukeldub Fujikawa aina sügavamale Jaapani allilma, avastades, et kõikide lemmiku Kanako elu on hoopis midagi muud, kui ta oleks oma hirmutavamatest unenägudes ette suutnud kujutada.


Tetsuya Nakashima „Kanako maalim” on täiskiirusel kihutav tume triller, mis mõtteliselt jätkab sealt, kuhu autori mõne aasta tagune ning PÖFFilgi publiku soosingu pälvinud „Ülestunnistused” pidama jäi. Tuginedes Akio Fukamachi skandaalsele bestsellerile, peaosas võimsa rolli tegev ekraanilegend Koji Yakushoga, lahkab nii popkunstile, Tarantinole, kui ka „Miami Vice’ile” kummarduse tegev ning Jaapani popmuusikast plahvatav film tänapäeva Jaapani ühiskonna tumedaid laike. Tere tulemast avastama Kanako maaailma, kus tegutsevad narko- ja seksiäri ajavad teismelised, omakasu eesmärgil koolikiusamist ignoreerivad õpetajad, vasakule ja paremale Prozacit välja kirjutavad psühhiaatrid ning düsfunktsionaalsed perekonnad, kus ükski pereliige pole parem kui teine.




PÖFF / Sten Saluveer




Jaapan 2014

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles