PÖFF: Loll (Дурак)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Locarno filmifestivalilt mitu auhinda noppinud pinev draama võtab luubi alla tänapäeva Venemaal vohava korruptsiooni ja ühe ausameelse lihtinimese siira katse kriitilises olukorras õigesti talitada. „Loll” on ühteaegu nii mõtlemapanev sotsiaalne kriitika kui ka haaravalt pinget kruviv moraalne draama, mida ilmestavad näitlejate ehedad osatäitmised.


Torulukksepp Dima Nikitin saab ühel hilisõhtul väljakutse linna servas asuvasse armetusse ühiselamusse. Avariiolukorda inspekteerides mõistab mees, et seis on ülikriitiline: hoone on aastatepikkuse hooletuse tagajärjel kokkuvarisemise äärel. Südametunnistus ei lase tal asja niisama jätta – kaalul on siiski 800 inimese elu – ning Dima otsustab ette võtta öise ristiretke, teavitamaks vastavaid instantse ees ootavast katastroofist. Kui mees oma ootamatu uudisega linnapea juubelipeole ilmub, tulevad ametnike vastastikuse süüveeretamise käigus päevavalgele parasiitlikud petuskeemid, mis löövad võimuladviku üdini mädale suheterägastikule ehitatud hapra kaardimajakese alustalad tõsiselt kõikuma. Kuid aeg tiksub. Inimeste elud on ohus. Kas ametnikud otsustavad algatada evakuatsiooni või kuulub ühikas pesitsev inimrämps mahakandmisele kui loomulik kadu? Või käib asjade lahendamine endiselt põhimõttel „pole inimest, pole probleemi”?




PÖFF / Kaarin Piiskoppel




Venemaa 2014

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles