Viini Straussi orkestri kontsert

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viini Straussi Orkester

Kuulsa Peter Guthi juhatusel tegutsev Straussi Festivali Orkester esineb Tallinnas 4.detsembril 2014.

Meeldejääva kontsertelamuse jõulukuus pakub tõelist ja igavesti noort Viini opereti- ja valsimuusikat esitav Straussi Festivali Orkester.

Straussi Festivali Orkester tegutseb aastast 1978. ja on saavutanud suure kuulsuse nii Euroopas, USAs kui ka Hiinas. 1. jaanuaril igal aastal avab orkester kuulsa Viini balli. 

Peter Guthi, orkestri dirigenti on ajakiri Gramophone tituleerinud kõige straussilikumaks Straussi muusika esitajaks.

Viini muusika omapärase esitajana on orkester pälvinud kõrge rahvusvahelise tunnustuse.

Esitatavate teoste nimekiri on lai, kuid eelkõige domineerib selles Straussi dünastia ja Viini koolkonna operetimeistrite helilooming. Säilitades truudust Strausside eluaja traditsioonidele dirigeerib Peter Guth orkestrit viiuliga käes.

Omapära lisab ka kõigile kollektiivi esinemistele eriline austria huumor ja elav kontakt publikuga, sageli liiguvad muusikud ringi lausa kontsertsaali pingiridade vahel.


Straussi Festivali Orkester astub 4.detsembril Nordea Kontserdimajas üles oma Viini ballide traditsioone järgiva värske ja särava programmiga!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles