Blues Brothers Live on stage! Musical

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuntud Ameerika show on nüüd Baltimaades. Kultusfilmi "Bluusivennad" hitid ja koreograafia on nüüd laval. Muusikali kangelased, grupi solistide alter egod, Jake ja Elwood mängivad oma parimaid bluusirütme originaalis, nende seiklustes „Bluusivennad vastuvõetud. Parimad hitid."
Produtsendid ja muusikali loojad on Dan Aykroyd, kes on legendaarses filmis mänginud ühte venda, ja Judith Belushi, solisti John Belushi lesk.
Muusikal loodi 1991.a Inglismaal. Esmalt esitleti muusikali ääremaades. Poole aasta möödudesesitleti seda Londonis ja esialgne plaan esitada seda poolteist kuud, muutus, sest seda saatis suur edu ning teda mängiti terve aasta. Muusikal oli väga populaarne ka Ameerika Ühendriikides, trupi kodumaal.
Etendusi külastas sadu tuhandeid inimesi, mis on showle suurepärane edu, mis tõi endaga kaasa väikesed panused finantsilistesse kulutustesse.
Aja jooksul on muusikal muutunud populaarsemaks, samal ajal suurenes ka trupp, lisati stseenidesse elemente, nagu näiteks suur orkester ja balletitrupp.
Bluusivennad olid kahe kultusfilmi, raamatu ja arvutimängude kangelased. Liialdamata võib öelda, et bluusi võidukäik sai alguse just nende inimeste populaarsusest.

Isegi tüüpilise imidži Bluusimehest - kaabu, ülikond ja tumedad prillid - lõid Dan Aykroyd ja John Belushi, selle unikaalse kollektiivi loojad. Algselt ei olnud projekti nimes sõna vennad, aga peale John Belushi venna James´i surma, kes mängis samuti trupis, võeti kasutusele sõnad vennad.
Bluusivennad on Ameerika vluusi ja rütmi ning bluusi äratamise bänd, mis loodi 1978 komöödianäitlejate Dan Aykroyd ja John Belushi poolt, olles osa muusikalisest sketšist saates Saturday Night Live.
Trupp alustas tegevust televiisorist väljaspool, andes 1978.a välja albumi „Briefcase Full of Blues", millele järgnes Hollywoodi film, „Bluusivennad", mis loodi nende tegelaskujude põhjal aastal 1980.
Peale Belushi surma, aastal 1982, Bluusivennad on jätkanud esinemist, võtnud endaga kaasa erinevaid külalislauljaid ning teisi ansambliliikmeid. Trupp sai taas kokku aastal 1988 maailmaturneeks ja seejärel taas 1998 filmi „Bluusivennad 2000" järjeks.
Nad teevad regulaarseid esinemisi ülemaailmsetel muusikafestivalidel ja muusikalid on välja müüdud. Publik plaksutab käsi või teeb sõrmenipse neile juba tuntud rütmi järgi.

EMCONCERT
www.emconcert.ru

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles