Wiener Johann Strauss Konzert-Gala

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nooruslikult värske „Sinngedichte”

 K&K kontsert Wiener Johann Strauss Konzert-Gala 2014/2015 on 19. talveturneel

Talv tuleb kõike muud kui nukker. Alates 1996. aastast on Matthias Georg Kendlingeri K&K kultusklassika „Made in Austria“ lummuses rohkem kui 950 000 austajat 16 Euroopa riigist. Võrratute unenäopiltidega, mis on täis südamelusti ja elurõõmu, kutsuvad K&K filharmoonikud ja Austria K&K ballett teid oma Euroopa turneele.

„On kontserte, mille üle tohib piiramatult rõõmustada.” (Schwäbische Zeitung)

Armastusväärse sarmiga kiirgab kontsert Wiener Johann Strauss Konzert-Gala vitaalsust ja värsket elutunnetust. Hiilgavad meloodiad Straussi dünastia peaaegu ammendamatust elutööst kajastavad Austria elulaadi veetlevaimat külge. Näiteks valsid „Künstlerleben“, „Sinngedichte” ja „Rosen aus dem Süden“, polkad „Herzenslust“, „Leichtes Blut“ ja „Feuerfest“. Samuti suurt naudingut pakkuvad palad nagu „Traumbilder“, „Künstler-Quadrille“, „Egyptische Marsch“ ja opereti „Der Zigeunerbaron“ avamäng – rääkimata kohustuslikest maiuspaladest, nagu „An der schönen blauen Donau“ ja „Radetzky-Marsch“.

Euroopa turnee 22. detsembrist 4. märtsini 2015. a kontsertidega Saksamaal, Austrias, Šveitsis, Ukrainas, Luksemburgis, Prantsusmaal ning Itaalias, Taanis, Norras, Rootsis, Eestis ja Soomes.

Viktor Litvinovi (Kiievi rahvusooper) leidlik koreograafia tagab ülimalt humoorika ja nostalgilise etteaste Austria K&K balletilt, mille kaasasutajaks oli unustamatu Gerlinde Dill, olles selle trupi kujunemises määrava tähtsusega ja olles loonud peale selle üle 20 aasta balletikavasid traditsioonilise Viini uusaastakontserdi jaoks. Dirigendipuldis on peale Matthias Georg Kendlingeri ka Viini dirigendid Martin Kerschbaum ja Georg Kugi ning esimest korda ka Taras Lenko * – eksimatult K&K.

„K&K filharmoonikud tõestavad, et nad valdavad viini keelt suurepäraselt. Orkestri külluslik kõla ja puhas mäng kiires tempos näitavad, kui hästi muusikud kokku mängivad. (Leipziger Volkszeitung)

 * Dirigendid vahelduvad, jälgige uusimat teavet aadressil www.dacapo.at.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles