Vladimir Spivakov ja Moskva Virtuoosid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vladimir Spivakov ja Moskva Virtuoosid Tallinnas

16. märtsil astub Nordea Kontserdimajas üles tuntud kammerorkester Moskva Virtuoosid koos orkestri asutaja ja pikaajalise juhi Vladimir Spivakoviga. Kontserttuur on pühendatud 35-aastaseks saanud orkestri juubelile.

Silmapaistev viiuldaja ja dirigent Vladimir Spivakov on teostanud oma annet aktiivselt nii muusikas kui ka mitmetes muudes ühiskonnaelu valdkondades. Spivakovi nimi on juba ammu olnud Venemaa muusikakultuuri sümbol, nagu ka tema loodud orkester Moskva Virtuoosid. Kuulsa David Oistrahhi õpilast on panuse eest maailma muusikakultuuri arengusse autasustatud paljude riide kõrgeimate riiklike autasudega. Spivakov juhib rahvusvahelisi festivale, osaleb mainekate võistluste žüriide töös. Spivakovi heategevusfond aitab haigeid lapsi ja toetab andekaid noori muusikuid.

35 aasta jooksul on Moskva Virtuoosid ja Vladimir Spivakov, üks maailma olulisemaid dirigente ja viiuldajaid, loonud kammermuusika esitamise kuldstandardi. Nende tähelepanelikkus pisimategi muusikaliste nüansside suhtes ja suurepärane koosmusitseerimise oskus panevad ikka ja jälle publiku hinge kinni hoidma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles