Will Franken

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Will Franken
Will Franken Foto: Kultuurikava.ee
Will Franken (USA) "The Stuff They Put in Sleep"


Festivali Talveöö unenägu 2014 lõpetab magustoiduna püstijalukomöödia - tunnustatud sürreaalse karakterkoomiku Will Frankeni turmtuli inimidentiteedi hapruse ning kollektiivse reaalsuse eelduste pihta. See on vaimukas orpheuslik sisenemine kõlvatusse alateadvusse, mida tõukavad tagant ühe mehe arvukad hääled. 



Will Franken on Ameerika karakterkoomik, keda New York Timesi kirjeldab sõnadega "kõrgesti arenenud absurditunnetusega esineja", SF Weekly nimetab teda (2005. aasta) "parimaks koomikuks" ning SF Bay Guardian räägib temast kui "parimaks alternatiiviks psühhedeelsetele ainetele."  



Kõige lihtsam on Will Frankenit kirjeldadada kui ühemehe-Monty Pythoni showd. Nii nagu püütonite puhul, ei ole tegemist labase naljaviskamisega, vaid osava laveerimisega tabude, eelarvamuste ja terve mõistuse piiril. Ja nii nagu püütonite puhul, saab naerda kõvasti.


Vaid mõni kuu tagasi lõppenud 2014. aasta Edinburghi komöödiafestivalil pärjati Frankenit "parima esineja" tiitliga. Olles Eestis juba korra Tallinn Comedy Festivali raames üles astunud, paneb Frankeni sürreaalne tund nüüd mängulise punkti "Tõsistele mängudele."



Etendus saab teoks koostöös Komeediklubiga, mis on enda sõnul “Eesti naeruväärseim klubi”.



Will Frankeni kodulehekülg http://willfranken.com/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles