Scheherazade / Don Quijote

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vjatseslav Gordejevi Vene ballett - külalisetendusega Tallinnas

14. detsembril näeb Nordea Kontserdimaja laval kuulsat Moskva riigiteateri Vene balletti, kes esitavad kaks balletietendust: araabi muinasjutude motiividel loodud "Scheherazade" ning M. Cervantesi romaani alusel "1001 ööd" ja "Don Quijote"

"Don Quijote" on ballet, mis on loodud Hispaania kirjaniku Miguel de Cervantes' romaani "Kaval hidalgo Don Quijote Mancha'st" motiividel ning kuulub koreograaf Marius Petipa parima looming hulka. Muusika on balletile loonud Tšehhi helilooja Ljudvig Minkus.

"Scheherazade", ballett, mis on loodud muinasjuttude "Tuhat ja üks ööd" ning " Scheherazade" ainetel, jutustab kuninganna Saherezade kõnest, mis vabastas Šahrijare noori naisi surmast. Balleti lavastas Mihhail Fokin, kasutades Nikolai Rimski-Korsakovi muusikat.

Vene balletti koosseisus on üle 100 inimese. Etendustes säravad endiselt Maia Ivanova, Svetlana Ustjuzaninova, Jelena Osokina, Konstantin Teljatnikov, Maksim Fomin, Anton Geiker, Dmitri Protsenko.

Iga aastaga koosseis uueneb ning juurde tuleb andekaid tantsijaid Moskvast, Sankt-Peterburist, Permist, Ufast, Novosibirskist jne. Paljudest noortest tantsijatest on saanud ka Rahvusvaheliste konkursside laureaadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles