Tallinna linnaametnikele pistist andnud ärimees sai karistada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pistiseandja sai karistada.
Pistiseandja sai karistada. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Harju maakohus määras täna ühe osaühingu juhatuse liikmele Valdeko Sibulale Tallinna linnaametnikele vahendajate kaudu 30 000 krooni suuruse pistise andmise eest rahalise karistuse.

ERRi uudisteportaal teatab, et kohus määras Sibulale karistuseks 30 780 krooni, mis tuleb tasuda kolmes osas ning mõistis talt teise astme kuriteo eest riigile sundrahana välja 6525 krooni.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi andis Sibul 2006. aasta juunis vahendajate Aivo Nigulise ja Jüri Trummi kaudu pistist Tallinna linnaametnikele, kelle nimesid ei suutnud kriminaaluurimine tuvastada.

Ametnikud tagasid pistise eest Sibulale, et Sõpruse puiestee, Tedre, Mõtuse ja Tihase tänava vahelise kvartali detailplaneering jõuaks kindlasti 2006. aasta 21. juuni linnapleneerimisameti komisjoni istungile ning saaks seal positiivse otsuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles