Video: esmaspäev algas libedate kõnniteedega

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Munitsipaalpolitsei manitses juba reedel kinnistuomanikke libedustõrjega tegelema, kuid paljud kõnniteed olid veel täna hommikulgi libedad.

Kesklinnas jäi silma Liivalaia tänaval Olümpia hotelli vastas olev kõnnitee, kus kinnitrambitud lumi oli ära jäätunud ning jalakäijad kõndisid libisemise vältimiseks mööda muruga kaetud haljasala.

Mupo tuletab meelde, et vastavalt Tallinna heakorra eeskirjale on kinnistuga või ehitisega külgneval puhastusalal (puhastusala on kõnnitee, mis asub teega külgneva kinnistu ja sõidutee vahel) kohustatud heakorratöid teostama kinnistu ja ehitise omanik.

Libeduse tõrjeks tuleb kasutada puistematerjali, mille tera läbimõõt on 2–6 mm, tuha või kloriidide kasutamine on keelatud. Libedustõrje kohustuse eiramisel on kinnistuomanikku võimalik hoiatada või karistada. Füüsilise isiku maksimaalne karistusmäär on 400 eurot ning juriidilise isiku maksimaalne karistus on 1300 eurot.

Munitsipaalpolitsei palub eriti keerulistest ning koristama jäetud kohtadest teada anda korrapidajale telefonil 14410.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles