Fotod: Tallinn sai juurde 20 uut liinibussi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Linnatranspordi AS esitles täna keskpäeval Vabaduse väljakul uusi firma MAN linnaliinibusse, mis seejärel kohe liinile läksid.

«Äsja saabunud bussid hakkavad sõitma liinidel 5, 16, 17, 23, 52 ja 61,» ütles Tallinna Linnatranspordi ASi (TLT) avalike suhete osakonna juhataja Sirje Roht.

Tänavu aasta algul välja kuulutatud 20 uue bussi hankel osutus kolme pakkuja hulgas edukaks firma MAN Truck & Bus AG pakkumus, mille tulemusel ostis TLT 15 normaal- ning viis liigendbussi. Need on Eestis esimesed Euro 6 heitenormidele vastavad keskkonnasõbralikud linnaliinibussid.

12 meetri pikkuses bussis MAN Lion`s City LE on on 29 iste- ja 55 seisukohta, kokku kohad 84 sõitjale. Liigendbussis MAN Lion´s City GL on 166 sõitjakohta, neist 122 seisu- ja 44 istekohta.  Kõikidele ostetud 20 bussile on paigaldatud Põhjamaade kogemusel põhinev salongiküte ja ventilatsioonisüsteem.

2013. aastal ostis TLT 20 tavalist ehk normaalbussi ja 30 liigendbussi. 2012. aastal hangiti 25 normaalbussi, kõik firmalt MAN. 2011. aastal sai TLT 10 Iveco bussi, mille Eesti riik soetas saastekvoodi müügi rahadega.

«See tähendab, et TLT on viimase nelja aastaga soetanud 105 täiesti uut bussi, mis moodustab neljandiku meie praegusest bussipargist. Kõige vanemad bussid kantakse järk-järgult maha ning asendatakse need uutega. Ostame ka järelturult kasutatud busse. Näiteks veel selle aasta lõpuks peaks kohale jõudma üheksa Volvo liigend- ja viis normaalbussi, mille ehitamise aasta on 2007-2008,» rääkis TLT pressiesindaja Urmas Tooming.

Ta lisas, et nelja aastaga on Tallinna ühistranspordiettevõte vahetanud välja poole oma bussipargist. Tallinna bussipargis on kokku 400 bussi, aastast 2011 kuni tänaseni on soetatud 184 bussi, neist 105 bussi olid soetushetkel täiesti uued.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles