Tallinna öölokaalides rikutakse laialdaselt tuleohutusnõuete täitmist

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööklubi Violet
Ööklubi Violet Foto: Klubi-lounge Violet

Eelmise reede hilisõhtul kontrollisid Põhja päästekeskuse inspektorid Tallinnas asuvaid ööklubisid ja meelelahutusasutusi. Kokku kontrolliti 13 kohta, reidi tulemusel alustati 7 väärteomenetlust ja 4 haldusmenetlust.

Reidi käigus kontrolliti esmaste tulekustutusvahendite olemasolu, evakuatsiooniteede läbitavust ja nõuetekohast tähistust ning töötajate teadmisi ja oskusi tulekahju korral tegutsemisel.

Kontrollitud ööklubid olid Excellent Club, Klubi Teater, Klubi Vabank, Kohviklubi Protest, Klubi Prive, Violet Club, OÜ Värske värk, Club Factory, Klubi Ibiza, Klubi Mishka, Klubi Panoraam, Klubi Parlament ning Nimeta Baar. Klubides Mishka, Panoraam ja Parlament kõrvaldati puudused koheselt, Nimeta Baaris tuleohutusnõuete rikkumisi polnud

Enimlevinud probleemid meelelahutusasutustes olid seotud evakuatsiooniteede takistamisega ning seal põlevmaterjalide ladustamisega. Rikkumisi esines ka automaatse tulekahjusignalisatsioonisüsteemi (ATS) ja turvavalgustuse korrasolekus. Mõnes kohas olid takistatud ka juurdepääsud esmastele tulekustutusvahenditele. Samuti leidus kohti, kus tuletõkkeuksi hoiti avatud asendis ning evakuatsiooniteel asuvad uksed olid lukustatud ja polnud võtmeta avatavad.

Ainult ühes kontrollitud meelelahutusasutuses olid kõik tuleohutusnõuded täielikult täidetud. Ebameeldiva üllatusena tuvastati, et ühes kontrollitud ööklubis olid kõik tuleohutusnõuded seevastu täitmata, puudus automaatne tulekahjusignalisatsioonisüsteem, teine evakuatsioonipääs, tulekustutid ning turvavalgustus.

«Ettevõtete omanikud peavad tunnetama oma vastutust tuleohutusnõuete täitmisel, samuti peab teenindav personal oskama kasutada esmaseid tulekustutusvahendeid,» sõnas Põhja päästekeskuse tuleohutuskontrolli büroo juhataja Andur Soo.

Sarnaseid reide korraldatakse tuleohutusnõuete kontrollimiseks ööklubidesse ning muudesse meelelahutusasutustesse kindlasti ka edaspidi. Tulemas on aastalõpp ja pidude aeg, lõbustusasutustes on tavalisest rohkem külastajaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles