Tallinn Music Week valiti maailma parimate talvefestivalide hulka

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BRNS (BE) Positivus festivali ja ILY esitluskontserdil Kino Sõprus, TMW 2014.
BRNS (BE) Positivus festivali ja ILY esitluskontserdil Kino Sõprus, TMW 2014. Foto: Aron Urb

Briti ajalehed Guardian ja Observer valisid 25.-28. märtsil toimuva muusikafestivali TMW maailma parimate talvefestivalide esiviisikusse.

Tuleval aastal juba seitsmendat korda toimuv Tallinn Music Week on kujunenud Lääne-  ja Ida-Euroopa muusikakogukondade olulisimaks kohtumispaigaks. Festivali potentsiaali rahvusvahelise kultuuriturismi sihtpunktina tunnustasid hiljuti Suurbritannia juhtivad ajalehed Guardian ja Observer.

Oktoobri lõpus avaldas päevaleht Guardian artikli «Top 10 muusikafestivali talvepuhkusteks», soovitades Euroopa, Aasia ja Austraalia tuntud muusika- ja kunstifestivalide kõrval ühe reisisihina ka Tallinn Music Weeki. Muuhulgas tõsteti artiklis esile toimumispaiga Tallinna arhitektuuri, festivali üha tõhustuvat esinejate rivi ning Eesti rokilembest presidenti.

Antud nimestiku põhjal koostas Guardiani pühapäevaväljaanne Observer omakorda valiku «Viis parimat talvefestivali maailmas», kuhu pääsesid kaks Euroopa muusikasündmust (Trans Musicales Prantsusmaal ja Tallinn Music Week Eestis), millest vaid TMW esindas talendifestivali formaati.   

TMW festivalipasse saab soetada nii Eestis kui mujalt alates novembrikuu lõpust. Programm avalikustatakse ja üksikpiletid tulevad müüki  veebruari alguses.  Tallinn Music Week raames astuvad lavale 227 esinejat 21 riigist, kasutusel on 34 lava. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles