Galerii: mis toimub «Rehepapi» võtteplatsil?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas käivad Andrus Kivirähki kultusteose «Rehepapp» põhjal vändatava linateose võtted. Algust Tehti Eesti Vabaõhumuuseumis, nädalavahetusel koliti võtteplats Noblessnerisse, kuhu kerkis nõia, kes teatavasti võis muuta inimesi libahundiks) elupaik. Fantaasiafilmi lavastaja on Rainer Sarnet.

Filmi tegevus toimub paganlikus Eesti külas novembrikuus. Seal liiguvad ringi libahundid, katk ja vaimud. Külainimeste peamiseks mureks on, kuidas elada üle külm ja pime talv. Varastatakse üksteise, Saksa mõisnike, vaimude, kuradi ja Kristuse tagant. Et elu sees hoida, antakse hing kratile, kes aitab rohkem varastada. Varastamine on muutunud ainsaks kinnisideeks ja külainimesed ise hingetuteks olenditeks, kes meenutavad üha rohkem kratte. Must-valge filmi peategelane on noor talutüdruk Liina, kes on õnnetult armunud külapoiss Hansu. Filmis segunevad must huumor, romantiline armastuslugu, õudus ja maagia.

«Rehepapi» võtted toimuvad kahes jaos, lisaks tänavu novembris aset leidvale lühemale võtteperioodile filmitakse suurem osa materjali üles tuleva aasta veebruaris ja märtsis üle Eesti - võttepaiku on nii Saaremaal, Karulas, Luke mõisapargis, Kolga ja Malla mõisas, kui Tallinnas ja Harjumaal.

Filmis osalevad ehedad Eesti inimesed läbisegi professionaalsete näitlejatega. Keskseid karaktereid kehastavad Arvo Kukumägi, Jörgen Liik, Rea Lest, Taavi Eelmaa, Katariina Unt, Meelis Rämmeld ja Jaan Tooming. Filmi stsenarist ja režissöör on Rainer Sarnet, produtsent Katrin Kissa, operaator Mait Mäekivi, kunstnikud Jaagup Roomet ja Matis Mäesalu, kostüümikunstnik Jaanus Vahtra, krattide kunstnik Jaanus Orgusaar ja grimmikunstnik Anu Konze.

Film valmib Eesti-Hollandi-Saksa-Poola koostöös, Eesti-poolseks tootjafirmaks on Homeless Bob Production. Filmi valmimist toetavad Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital ja MEDIA Slate Funding. «Rehepapi»  arendamist on Hooandja keskkonna kaudu toetanud ka Eesti filmisõbrad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles