630 000 eurot Politseipargi remondile: Tallinn salatseb, mis tööd nii kalliks teeb

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remondiks suletud Politseiaia park saab kevadeks uue näo.
Remondiks suletud Politseiaia park saab kevadeks uue näo. Foto: Jaanus Lensment

Tallinna Politseiaia pargi rekonstrueerimise maksumus on 630 000 eurot. Linn soostus teatama pargi uuendamise kogumaksumuse, kuid varjab konkreetsete tööde maksumust.

Sel nädalal alustati Tallinnas Politseiaja pargi rekonstrueerimist, mis linnaisade nägemuses peaks looma ühtse ansambli Tallinnasse rajatava Hiltoni luksushotelli ja meelelahutuskompleksiga. Park, mille südameks saab kaskaadidega veeinstallatsioon, maksab linlastele 630 000 eurot.

Postimees küsis korduvalt täiendavaid tööde maksumuse hindu, kuid linn keeldus neid avaldamast. «Vastavalt riigihangete seaduse põhimõttele on avalik informatsioon üksnes teenuse kogumaksumus. Üksikute tööliikide hinnad on konfidentsiaalsed,» sõnas Tallinna Kommunaalamet ehituse- ja järelevalve osakonna juhataja Reio Vesiallik.

Lisaks tööliikide kulude konfidentsiaalsusele ei väljasta Kommunaalamet ka pargi eskiisi, et anda aimu tehtavatest töödest. Kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sule sõnul on Politseiaia pargi eskiis nõnda kehva kvaliteediga, et see ei kõlba avalikult linlastele näitamiseks.

Tallinna Kommunaalameti ehitusosakonna juhataja Reio Vesialliku sõnul sai Politseiaia pargi korrastamise idee alguse Kalle Klandorfi juhtimisel toimunud arutelust käesoleva aasta märtsis. Pargi rekonstrueerimise vajaduse asjaolu tingis pargi amortiseerumine ning moraalne vananemine.

Rekonstrueerimise käigus uuendatakse ja remonditakse pargis olevat inventaari ning teostatakse puuhooldustöid ja raieid. Pargis olev mänguväljak vahetatakse välja ning paigaldatakse uued kiiged. Tööde käigus demonteeritakse vananenud püramiidpurskkaev, mida ümbritsev maa-ala korrastatakse. Purskkaevu asemele tuleb kaskaadidega veeinstallatsioon. Remondi käigus korrastatakse kõnniteed ning moodustatakse 500 meetri pikkune jooksurada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles