Tihedas lumesajus miitingule kogunenud loomaõiguslased nõudsid karusloomafarmide keelustamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vaatamata külmale ilmale ja tihedale lumesajule kogunesid loomaõiguslased reedel esmakordselt Riigikogu hoone ette karusloomafarmide keelustamiseks meelt avaldama. Riigikogu juhatusele anti üle ka vastavasisuline petitsioon.

 MTÜ Loomus andis Riigikogu juhatusele üle kodanikealgatuse märgukirja - karusloomafarmide keelustamise petitsioonidele on alla kirjutanud üle 10 000 inimese. Parlamendi spiikri Eiki Nestori (SDE) sõnul tehakse vajaliikud menetlustoimingud nagu allkirjade õigsuse kontrollimine ning seejärel toimub petitsiooni esmane arutelu kolme kuu jooksul maaelu komisjonis.

Järgmine arutelu leiab aset juba pärast valimisi. «Erinevalt saadikute esitatud eelnõudest petitsioonid menetlusest välja ei kuku,» selgitas ta. Eelnõu algatamise võib komisjon otsistaja ka pärast esimest arutelu, kuid võib võtta otsustusaega täiendavalt kolm kuud.

Eiki Nestori sõnul on see üks neist petitsioonidest, millele ta tahtnuks kodanikuna ka oma allkirja lisada. «Kuid siis oleksin nagu naksitrall, kes endale kirju saadab,» muheles poliitik, kelle pereliikmed samuti petitsiooni toetasid.

Organisatsiooni Loomade Nimel eestkõneleja Anita Jürsoni sõnul nõutakse karusloomakasvatuste keelustamist, sest iga aasta põhjustavad need kümnetele tuhandetele loomadele suuri kannatusi. «Samuti eraldatakse loomad oma vanematest ja tapetakse väga noorelt, kui nad on veel sisuliselt alles loomalapsed,» ütles ta ning toonitas, et paljud riigid on juba karusloomakasvatused keelustanud.

«Leiame, et Eesti võiks olla selles nimekirjas järgmine ja kutsume üles kõiki inimesi, kes sellega nõustuvad, reedel Toompeale tulema ja oma toetust väljendama. Iga inimene loeb!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles