Vaata, mida pakub restorani Neh pühademenüü!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran Neh
Restoran Neh Foto: Kultuurikava.ee

Põhjamaa saarte köögi poolest tuntud Tallinna restoran Neh alustas pühadehooaega kolme- ja neljakäigulise piduliku talvemenüüga, mille keskmes on Saare veisepõsk ning Eesti tursafilee.

Nehi peakoka Yves Le Lay sõnul peegeldavad Nehi hoolikalt läbimõeldud erimenüüd hästi pidulikku pühademeeleolu, olles samaaegselt inspireeritud kargest Põhjamaisest talvest. «Oleme oma rahvusvahelise meeskonnaga pühadehooaja menüüsid ette valmistatud juba mitu kuud ning pärast korduvaid testimisi ja maitsmisi oleme jõudnud tulemuseni, millest saavad usutavasti tõelise maitseelamuse nii meie eestlastest kui välismaalastest külalised,» kommenteeris Le Lay.

Le Lay lisas, et sarnaselt restorani regulaarse menüüga tuleb Nehi pühademenüüde tooraine peamiselt Muhu saarelt ja Saaremaalt. «Olen eriti uhke meie hoidiste üle, mida me ise suvel Pädaste mõisa maadelt korjatud marjadest, puu- ja aedviljadest ning ürtidest valmistasime ning mis nüüd meie pühademenüü roogadele ainulaadse maitse annavad,» ütles restorani peakokk.

Nime alla «Muhu traditsioonilised»  mahub kolmekäiguline menüü, mille eelroaks on Miika maapirn suitsutatud angerja ning munakollasega. Pearoaks pakutakse Saare veisepõske, mille lisandiks on bacon à la bonne femme. Viimaseks käiguks on hõrk magustoit, mis on valmistatud Pädaste mõisa maadelt korjatud õuntest. Kolmekäigulise pühademenüü hinnaks on 43 eurot.

Lisaks pakub Neh neljakäigulist menüüd «Pühad on linnas», mille esimeseks roaks on metssealihaterriin pihlakate ja pähklitega. Sellele järgneb hõrk seenesupp kohaliku taluniku valmistatud kodujuustu ja veinipärlitega. Põhiroana saab nautida Eesti tursafileed porru ja piimjuurega ning menüü lõpetab Eesti pirn ebaküdoonia ning sidrun-verbenaga. Neljakäigulist erimenüüd saab nautida 52 euro eest.

Mõlema pühademenüü kõikide roogade juurde on Nehi sommeljee välja valinud sobiva veinivaliku, samas saab igaüks valida meelepärased joogid ka restorani põhjalikust veinikaardist. Nehi pühademenüüd on saadaval kuni 10. jaanuarini nii lõuna- kui õhtusöögiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles