PÖFF: Mälukaotus (Amnesia)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nini Bull Robsahmi debüütfilmi "Mälukaotus" peategelased on näiliselt õnnelikus suhtes Katherine Odegaard ja Thomas Winther, kes otsustavad nädalavahetuseks üksikule Norra saarele sõita. Nädalavahetus, mis pidi sisaldama head toitu ja veini, palju naeru ja seda, et Katherine lõpuks oma raamatu lõpetab, muutub kiiresti halvaks unenäoks. Katherine avastab, et peab leidma oma enesekindluse ning mitte alati sõltuma oma poiss-sõbrast. Thomas aga avastab, et temal ja Katherine’il pole sama tulevikuettekujutus, sest mees soovib last. See kulmineerub tüliga, mis muutub füüsiliseks ning Thomas kukub ja kaotab teadvuse. Ärgates ei mäleta ta midagi – ei eelmist õhtut ega oma suhet Katherine’iga. Mida peaks naine tegema? Rääkima tõtt või uuesti algusest alustama, üritades minevikku unustada?


Selles debüütfilmis läheneb režissöör suhte-teemale huvitavast vaatenurgast, keskendudes paarile, kes on jõudnud ummikusse ja küsib: mis siis, kui me alustaksime uuesti algusest? Kas meil tekiksid samad probleemid? Kas me suhet on võimalik päästa?




PÖFF / Triin Tramberg




Norra 2014

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles