PÖFF: Täht (Звезда)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas inimene peab mingi märgi endast maha jätma? Kui see märk on pisike kõrvalosa suvalises action-filmis, siis kas sellest piisab? Kas see on üldse tähtis, võib-olla on targem lihtsalt teha, mis meeldib või mida tahad? Kas ilu nimel elatud elu on õigesti elatud elu?


Filmi "Täht" peategelane Maša selliste küsimustega oma pead ei vaeva. Küll aga on tal kindel plaan saada filmistaariks, mängida peaosi ning olla kuulus näitleja, keda kõik imetlevad. Eesmärgist on tal puudu vaid mõni iluoperatsioon: ilusaks tuleb teha peast eemale hoidvad kõrvad, suuremaks praegu väikesed rinnad, lopsakaks muidu kiitsakad huuled ja kõige lõpuks tuleb "korda teha" jalad, mis ei ole praegu nii, nagu modellidelt nõutakse. Modelli kehata tänapäeval staariks ei saa, selles on Maša veendunud. Kuidas peaks aga üks vaene sinisilm nii paljudeks operatsioonideks raha leidma? Talle tuleb appi prints kulunud motorolleril. Kostja röövib poode ja Maša saab käia iluoperatsioonidel.


Samal ajal ketrab eespool nimetatud küsimusi oma peas oligarhi naine Rita, kes saab ootamatu diagnoosi ja teate, et detsembri lõpus ta sureb. Ta tahaks, et temast jääks järele midagi rohkemat kui tühiselt elatud hõlbuelu. Aga mis siis, kui sa muud ei oska, kui ilus olla?




PÖFF / Kaisa Karu




Venemaa 2014

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles