PÖFF: Pruudid (Patardzlebi)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tinatin Kajrishvili debüütfilm toetub tema enda kogemusele, kui tema abikaasa David Chubinishvili (kaasstsenarist) vangistuses viibis.


Teatrikooli äsja lõpetanud Mari Kitia kehastab noort kahe lapse ema Nutsat, kes teenib igapäevaleiba tolmuses õmblustöökojas ja käib korra kuus vanglas vaatamas oma laste isa, kes pärast mõneaastast vanglas viibimist püüab oma naist vabaks lasta. Nutsa heitleb armastuse ja minnalaskmise vahel. Aeg teeb oma töö, hinge poevad kahtlused ja hirm iga saabuva homse pärast. Goga palub naisel lugeda lugu jaapani sõdalasest ja tema armastatust, kes teineteisele truuks jäädes harakiri sooritavad. Mehe käitumine mobiliseerib Nutsa nende kahe eest võitlema ja nad veedavad koos õrna valuliku „pruudipäeva” trellide ja lukkude taga. Päev lõppeb kosutava ja puhastava vihmavalinguga, kuid hinge see ei vabasta.


Filmi tonaalsus on minimalistlik igapäevahallus ja vanglamüüride tuhm krohv, kantud klaustrofoobilisest hirmust kohe kinni lajatavast raudväravast, mille taha jääv on teadmata.




PÖFF / Dagmar Raudam




Prantsusmaa / Gruusia 2014

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles