PÖFF: Monument Michael Jacksonile (Spomenik Majklu Dzeksonu)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2009. aasta tolmuses ja välja surevas Serbia linnakeses. Kommunistlikud kangelased pole sõjajärgses ühiskonnas enam poliitiliselt korrektsed, mistõttu otsustavad kohalikud võimud eemaldada linna peaväljakult aegunud monumendi. Kus teised näevad tühja kohta, näeb unistaja Marko võimalust. Tal tuleb hullumeelne mõte: ehitada monument Michael Jacksonile. Popiidol valmistub maailmaturneeks ning monumendi ülespanek meelitaks siia rohkelt turiste, äridel läheks paremini ja linn ei kaoks. Et Marko on peaaegu lahutamas oma elu armastusest Ljubinkast, on plaani osa ka naine tagasi võita. Aga linnapeal on omad plaanid.


Serbia tunnustatud režissööril Darko Lungulovil õnnestub teha liigutav tragikomöödia, mis käsitleb samal ajal mitut ühiskondlikku probleemi. See on portree habemeajajast Markost, mehest, kes läheb lahingusse tohutult optimistlikult: poliitikud, kohalikud võimud ja radikaalsed paremäärmuslased ei suuda midagi tema nakkava entusiasmi vastu. Selles teravas žanrimääratlusi ületavas filmis on ühendatud traditsiooniline jutustusviis, mis näitab selgelt kõiki osapooli, suurepärased näitlejad ja jõuetu küla vaimustav kujutamine.


Režissööri teises mängufilmis viib tasakaalu otsimine ühiskondlike konfliktide, igapäevaste probleemide ja missioonitunde vahel võluva komöödiani idealistlikust antikangelasest, kes ei loobu iial oma unistustest.




PÖFF /Javier Garcia Puerto




Serbia / Saksamaa / Makedoonia / Horvaatia 2014

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles