SW@PÖFF: Eurooplaste elu - Euroopa lühidokumentaalid (Eurooplaste elu - Euroopa lühidokumentaalid)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eurooplaste elu kinolinal – Euroopa lühidokumentaalid peegeldavad reaalsusi, milles elame ja mis meid kõige rohkem mõjutavad. Rahvusvaheline lühifilmifestival Sleepwalkers toob vaatajateni järjekordse valiku liigutavaid ning intrigeerivaid dokumentaalfilme Euroopa eri paigust. Sel aastal keskendub programm pere ja eluliste väärtuste teemadele. Tule Sleepwalkersi filmisõprade manu ja lähme kaeme koos Euroopa saladusi, hirme, perekondi ja armastuslugusid.




*********************************************


LEONCIO - Hispaania 2013, 16', rež. Javier Cirujeda


Leoncio on 89-aastane vana mees, kes elab Hispaanias, Terueli provintsis, väikses külas nimega Fuentes Calientes. Me veedame päeva Leoncio ja ta pere seltsis ning tutvume tema eluviisiga.




*********************************************


ESPÉS - Hispaania 2013, 12', rež. Tanit Fernandez, Isaac Rodríguez


Dokumentaalfilm Püreneedes asuvast väikelinnast Espés, mis on oma nelja elaniku tõttu kadumisohus nagu paljud teisedki Hispaania väikeasumid. Linnaelanikud räägivad filmis aja rängast mõjust, nad mõtisklevad selle üle, mis on olnud, mis tulemas ja mis saab siis, kui kedagi ei ole enam alles jäänud.




*********************************************


VEATUD (Gli immacolati) - Itaalia 2013, 13', rež. Ronny Trocker


Detsember 2011, Põhja-Itaalia külakeses jõuab noor mees koju. Ta pargib auto ja leiab oma oma 16-aastase õe maja ees nutmas. Neiu räägib, et kaks mustlaspoissi on ta jõhkralt vägistanud. Noormees läheb kohe ründajaid otsima, kuid ei leia neid. Ümbruskond korraldab toimunut silmas pidades solidaarsuse marsi. Pinge hakkab kasvama...




*********************************************


SEE ON ÕIGE TEE (This Is The Way) - Holland 2014, 27', rež. Giacomo Abbruzzese


Joy'l on kaks lesbist ema ja kaks geist isa. Tal on Nigeeria päritolu poiss-sõber Timo ning portugallasest tüdruksõber Bibi. Joy on 18-aastane ja ta sündis pähklivõipurgis tehtud kunstseemendamise abil. Lühike mobiiliga filmitud dokumentaal ühest tulevikutüdrukust.




*********************************************


MILLAL SA TAGASI TULED (O której wrocisz?) - Poola 2013, 14', rež. Alex Casianov, Frieder Schlaich


"Millal sa tagasi tuled?" on lugu üksikemast, kes lõpetas äsja näitekooli ning otsib nüüd teatri-, filmi- ja staaride maailmas endale kohta. Mõistes, et see on võimatu, küsib ta nõu oma vanaemalt, kelle jaoks jääb kaunis meelelahutusmaailm paksu teleriekraani taha ning ei ole tema lapselapse jaoks kättesaadav.




*********************************************


KOLM KIVI JEAN GENET'LE (Three Stones for Jean Genet) - Saksamaa 2014, 7', rež. Frieder Schlaich


2013. aasta aprillis reisib Ameerika laulja, Patti Smith, Prantsuse kirjaniku Jean Genet' hauale Larache'i, Marokosse. Patti viib mehele kolm kivi, mis ta tema jaoks 30 aastat tagasi korjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles