PÖFF: Jää hüvasti, emme (До свидания, мама)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lugu ettetulevatest juhtumustest, mis võivad korrapealt õdusa ning õnneliku pereelu hävitada. Annal on armastav abikaasa ning armas poeg, ent ühel päeval kohtab ta ratsutamistreenerit Alekseid ning ühtäkki on Anna oma võimusse vallanud kirehoog ning iha tema elus kõige tähtsamad. Poeg ja abikaasa kannatavad, kuid püüdkem mõista ning andestada, Anna on tunnete pöörises.


Režissöör Svetlana Proskurina soov oli teha film väikesest iseseisvast perekonnast. Nende omavaheline suhe on otsekui pühakoda ja võiks arvata, et see peaks suhet kaitsma ja hoidma. Ometi suudab juhuslikult kohatud tüüp nende elu peapeale keerata ning ükski nende headest isikuomadustest ei suuda kaitsta nende iseloomu "saatana" eest, mis nagu me teame, ilmneb hoiatamata.


Film pälvis Šotšis peetud Vene avatud filmifestivalil Kinotavr parima filmimuusika auhinna. Filmi operaator on eestlane Rein Kotov ("Seenelkäik", "Mandariinid").




POFF / Margit-Mariann Koppel




Venemaa 2014

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles