Stonehearsti vaimuhaigla (Stonehearst Asylum)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stonehearsti vaimuhaigla (Stonehearst Asylum)
Stonehearsti vaimuhaigla (Stonehearst Asylum) Foto: Kultuurikava.ee

Filmi “Stonehearsti vaimuhaigla” tegijad avavad 19. sajandi kõige hirmuäratavamad nurgatagused tuues ekraanile tumedates toonides loo, mis põhineb õuduslugude meistri Edgar Allan Poe teose ainetel.



Psühhiaatriahaiglasse, mis on eraldatud muust maailmast mägedega, saabub Harvardi Meditsiinikooli abiturent Edward Newgate (Jim Sturgess). Noormees on valmis oma teadmisi praktikasse rakendama vaimuhaigla juhi Silas Lambi valvsa pilgu all. Haiglas ringi vaadates köidab tema tähelepanu noor naispatsient Eliza Graves (Kate Beckinsale), kes võlub teda oma iluga, kuid samas tõrgub temaga suhtlemast.



Aja jooksul saab selgeks, et salapära ei tekita mitte ainult vaimuhaigla patsiendid, vaid ka asutus ise. Ühel päeval avastab Edgar vaimuhaigla keldrid, mis peidavad endas nii tumedat saladust, et see võib muuta noore arsti ja kõigi vaimuhaigla patsientide saatust.



Lavastaja Brad Andersonile pole inimmõistust uurivate filmide teema võõras ning ta suudab suurepäraselt luua kujutluse õudusunenäole sarnasest maailmast. Filmis mängivad Oscari laureaadid Ben Kingsley ja Michael Caine ning unustamatu naeratusega briti näitlejanna Kate Beckinsale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles