Karavani jõululaulud 'Kauneid jõule'

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karavani jõululaulud 'Kauneid jõule'
Karavani jõululaulud 'Kauneid jõule' Foto: Kultuurikava.ee

Karavan taaselustab legendaarsed jõululaulud, külalisteks Getter Jaani ja Uku Suviste


Ansambel

Karavan

taaselustab legendaarsed jõululaulud, millega bänd laulis end eestlaste südamesse juba aastakümneid tagasi. Kes ei mäletaks "

Kauneid jõule

" kassetti, mis igas kodus pühadeaega kuulutas. Sel talvel tuleb Karavan just nende tuttavate ja nostalgiliste lugudega üle 26 aasta taas lavale.



"

Kui aeg võimaldas teha jõululaule, tegi keegi ettepaneku, et salvestaksime ühe loo. Mina hakkasin mõtlema, kas on mõtet teha vaid üht lugu

," meenutab Karl Madis kogumiku sündi. "

Keegi ei hakka kodus kuulama ühte lugu. Kui on kassett, siis sellel keerad aga poolt ja jõulumuusika jõuabki kodudesse.

" Ideest edasi kulus vaid paar nädalat aktiivset lugude otsimist, tekstide kirjutamist ja stuudios salvestamist ning edasine kulges juba eesti publiku silme all.



Ühtlasi on nostalgiahõngulised jõulukontserdid erinevates Eestimaa paikades Karl Madisele justkui sünnipäevakingiks, et vaadata tagasi olnule ja meenutada vanu häid aegu. Karl tõdeb, et 50. juubel läks nii kiiresti mööda, et ei jõudnudki midagi suurt ette võtta, ning nüüd on just õige aeg ja võimalus tähtpäeva suurejooneliselt tähistada. Novembri lõpus oma 55. sünnipäeva tähistav mees on koos Karavaniga palunud lavale ka nooremad sõbrad, armastatud lauljad Getter Jaani ja Uku Suviste. Getterile meenub Karavaniga esimesena legendaarne jõululaul "Talveöö", mis nüüdki koos teiste tuttavate meloodiatega koos esitusele tuleb.



Karavani jõululaulude kontserdid toimuvad 11.-27.detsembrini.


N

11.12

   19:00 

Rakvere kirik 


L

13.12  

19:00  

Tallinna Kaarli kirik


R

19.12

  19:00 

Tartu Peetri kirik


P

21.12

  17:00 

Pärnu Kontserdimaja 


T

23.12

  19:00 

Keila kirik


N

25.12

  17:00 

Paide kirik


R

26.12

  17:00 

Rapla kirik


L

27.12

  17:00 

Viljandi Pauluse kirik 





Info

www.moonwalk.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles