Tallinna lumesahad on homse saju ootuses täisrelvastuses

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesadu Tallinnas.
Lumesadu Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Tallinnas on oodata reede pärastlõunal esimest lumesadu, sajune ilm jätkub ka laupäeval ning pühapäeval. Tallinna Kommunaalameti sõnul jälgivad nende lepingupartnerid pidevalt ilmastikutingimusi ning on valmis lume-ja libedusetõrje teostamiseks

Reedel peavad liiklejad arvestama libedusega, kohati võib esineda jäidet. Õhutemperatuur on -2 º kuni -8º. Sajune ilm jätkub ka laupäeval ja pühapäeval. Sõidukid, millel on veel all suverehvid, on homme soovitav jätta parkimiskohtadele, autojuhtidel tuleb kohandada oma juhtimisvõtted talveoludele vastavaks – hoida piisavat pikivahet ja vajadusel vähendada sõidukiirust.

Kommunaalamet soovitab arvestada lume- ja libedusetõrjet teostava tehnika liikumise ja manööverdamisega linnas. Sõidukite parkimisel tuleb lähtuda liikluseeskirja nõuetest ja jälgida, et ei takistataks teede ja kõnniteede hooldustöid. Jalakäijatel tuleb arvestada võimaliku libedusega ja kasutada ilmaoludele vastavaid jalanõusid. Jalgratturitel soovitame samuti kasutada talvevarustust.

Tallinna Kommunaalameti lepingupartnerid - tänavapuhastusfirmad jälgivad pidevalt ilmastikutingimusi ning on valmis lume-ja libedusetõrje teostamiseks. Peatänavate puhastamiseks on valmis 40 sahk-puisturit ning kõnni- ja kergliiklusteedel hooldustööde teostamiseks 30 sahk-puisturit.

Peatänavate puhastamisel kehtib üldjuhul alates lumesaju algusest neljatunnine lume- ja libedusetõrje teostamise kohustus, madalama kategooriate tänavatel kehtivad vastavalt 8- ja 12-tunnised hooldustsüklid, mis tähendab, et libeduse- ja lumetõrjetööd peavad olema teostatud eeltoodud aja jooksul.

Peatänavatel pööratakse täiendavat tähelepanu libeduse ennetamisele ja teetõusude puhastamisele 20 minuti jooksul alates lumesaju algusest. Ohtlikematele tõusudele ja ristmikele on paigaldatud 31 puistematerjali konteinerit, kust vajadusel on võimalik igaühel teekatte haardeteguri suurendamiseks peenkruusa võtta.

Tuletame meelde, et kinnistuomanike kohustuseks on tagada hooldustööde teostamine kinnistuga külgneval kõnniteel. Vastavalt Tallinna linna heakorra eeskirjale tuleb heakorratööde teostamine kõnniteedel lõpetada hommikul kella 7.00-ks. Vajadusel tuleb  heakorra tagamiseks puhastada kõnniteid ka päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles