Galerii: Tallinna südalinnas avas uksed ehtne talupood

Tallinncity kontrollkahvel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna südalinnas avas uksed Konju mõisa talupood, mis annab talunikele üle Eesti võimaluse oma toodangut ka pealinnas müüa. Sümboolse lindi lõikasid läbi põllumajandusminister Ivari Padar ja presidendiproua Evelin Ilves.

«Kena algatus,» tunnustas minister Padar. «Koht on küllalt kesklinnas ja see pealinlastele ja külalistele hea võimalus kohtuda ka Ida-Virumaa tootjatega. Pood annab võimaluse väga paljudele väiketalunikele,» nentis ta.

Poe kaubavaliku põhimõtteks on, et kliendile pakutakse vaid eestimaist talukaupa, samuti mahetooteid. Mõistagi leiab poest Konju mõisa kuulsat käsitsi tehtud kitsejuustu mitmete erinevate maitsetega, näiteks küüslaugu, kreeka pähkli meloni jt. maitsetega purgikese saab soetada 3.90 euro eest. Konju mõisa kitsepiimaliiter maksab 3.40 eurot.

Uudistoodetena pakutakse näiteks Ida-Virumaa ettevõtja Raissa Pavlova ahjupiima (liiter maksa 1.45 eurot) ja hapendatud ahjupiima – Eesti tarbija tunneb sarnasena ehk rjaženka-nimelist toodet. Paljud kindlasti ei tea, et Eestis toodetatakse ka maapähklivõid – sedagi käsitöötoodet saab Konju mõisa talupoest osta, nagu ka Eestis toodetud ketšupeid, käsitööõllesid jm.

Värske leib saabub ülepäeviti Narva-Jõesuu väiketootjalt. Esindusliku veiselihavaliku eest hoolitseb Karjamõisa talu ning hinnad püütakse hoida tarbijale taskukohased, sealiha tuleb Otepäält. Kaubavalikus on esindatud ka Nopri, Esko talu jt Eesti tarbijale ehk tuttavamad kohalikud kaubamärgid. Lisaks muule müüakse kaupluses ka looduslikke kehahooldustooteid, näiteks kitsepiimaga tehtud seepe.

Konju mõisa talupood Tallinnas

(Kauka 6, Kauka ja Lembitu tn nurgal)

Avatud iga päev kl 10-22.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles