Viimsi keskusesse ehitatakse kolm pirakat kaubanduskeskust

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsi Keskuse eskiis ja asukoht kaardil.
Viimsi Keskuse eskiis ja asukoht kaardil. Foto: Selver / Facebook

Viimsisse kerkib kaubanduskeskusi, kui seeni pärast vihma. Viimsi südamesse on plaan ehitada kolm kaubanduskeskust ning muidki hooneid. Viimsi vallavanem Jan Trei rääkis Postimehele, mis ehitused Viimsis aset leiavad.

Viimsi südamesse, Haabneeme ringtee äärde tuleb kolm kaubanduskeskust. Kõige suurem neist (14 000 m2) ehitatakse Sõpruse tee 15 aadressile, seda ehitab Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS. Kaubanduskeskus tuleb kahekorruseline ning suuremaks rentnikuks saab Selver, kes planeerib sinna 4000m2 hüpermarketi ehitust. See oleks Eestis suuruselt 6 Selver. Hoonesse ehitatakse ka bowlingusaal ja spordiklubi ning mitmeid toitlustuskohti.

Lähedalasuvale Randvee tee 9 aadressile rajatakse teinegi kaubanduskeskus, mis on oma mahult natuke väiksem 11500m2. Keskust ehitab Astlanda Ehitus ja suurimaks rentnikeks saavad Rimi ja YSK. Keskuse teisele korrusele tulevad büroopinnad. Keskuse katusele on kavandatud vaala kuju, mis on Viimsi valla sümbol. Keskus plaanitakse avada järgmise aasta juunis.

Sõpruse tee 9 uueneb Viimsi Market, seal avatakse peagi konverentsi- ja ilukeskus. Uuenenud Viimsi Market peaks uksed avama 2015. aasta kevadel ning uues kaupluses asuvad tööle ka Viimsi marketi kondiitrid.

Viimsi vallavanem Jan Trei on õnnelik eelkõige büroopindade ehituste üle ning ei leia, et kaubanduspinda oleks liiga palju. «Büroopindasid ei ole Viimsis tegelikult siiani korralikult välja arendatud, tahame soodustada ettevõtluse arengut Viimsis. Usume, et firmad leiavad Viimsis endale hea kodulähedase kontori,» sõnas Trei.

Viimsi kooli ja Päikeseratta lasteaia vahele rajatakse uus kergejõustikustaadion. Ühtlasi plaanitakse pikendada Lubja klindiastangu tervise- ja suusarada Viimsi mõisapargini. Tammneeme ja Randvere vahele rajatakse valgustatud kergliiklustee ning alustatakse Leppneeme ja Randvere tee vahelise kergliiklustee ehitusega. Ülejärgmisel aastal on vallal plaan ehitada Viimsisse laululava.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles