Savisaar kohtus Brüsseli linnapeaga

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brüsseli linnapea Yvan Mayeur ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar.
Brüsseli linnapea Yvan Mayeur ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Foto: Tallinna pressiteenistus

Tallinna linnapea Edgar Savisaar kohtus Brüsseli linnapea Yvan Mayeur’iga.

Brüsseli raekojas toimunud kohtumisel kõneldi kaht Euroopa Liidu riigi pealinna ühendavatest aspektidest ning perspektiivsetest koostöövaldkondadest.

Savisaar ja Brüsseli uus, 2013. aasta lõpul ametisse astunud linnapea Yvan Mayeur arutasid kohtumisel mõlemale pealinnale ühiseid väljakutseid nii Euroopa Liidu linnapoliitika kontekstis kui ka kahepoolses koostöös ning võimalusi erinevates valdkondades kogemuste vahetuseks, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Tallinna linnapea andis ülevaate edukalt käivitunud ja silmanähtavalt positiivse tulemuse andnud tasuta ühistranspordist, viimaste aastate suurematest investeeringutest linnakeskkonna arendamisse ning 2018. aastaks Euroopa roheliseks pealinnaks pürgimisest.

Mõlemale linnale on prioriteetseks teemaks sotsiaalvaldkonnaga seonduv – nagu Tallinnale on ka Brüsselile oluline jõukohase eluaseme kättesaadavus, inimeste liikumisvõimaluste parandamine, sotsiaalse lõhe vähendamine, tööpuuduse leevendamine.

Linnapead kooskõlastasid ka positsioone Euroopa Liidu Pealinnade Liidu tuleviku osas. Mõlemad linnapead toetavad organisatsiooni tegevuse jätkamist.

Tallinna linnapea kutsus Yvan Mayeuri vastuvisiidile Tallinnasse osalema INTA 38. kongressil ja Eesti pealinnas juurutatud uuendustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles