Politseipark saab kevadeks uue näo

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aiaga piiratud Politseiaia pargi rekonstrueerimise käigus uuendatakse pargiteed, istutatakse uusi puid ja põõsaid ning laiendatakse koerte jalutusväljakut.

«Politseiaia pargi rekonstrueerimise vajadus on tingitud asjaolust, et pargi mänguväljakutel on mitmed atraktsioonid amortiseerunud, osad atraktsioonid moraalselt vananenud ning korrastamist vajavad nii püramiidpurskkaev kui ka pargi keskteel asuv purskkaev,» rääkis kommunaalameti ehitusosakonna juhataja Reio Vesiallik.

Peale mänguväljakute korrastamise ja puude hoolduse istutatakse parki täiendavaid puid ja põõsaid, uuendatakse pargi keskteed ja piirdeaedu ning korrastatakse ja vajadusel asendatakse uutega istepingid ning laiendatakse koerte jalutusväljaku ala. Remondi ajal ei ole võimalik koerte jalutusväljakut kasutada.

«Pargi ala ning olemasolevate teede korrastamiseks on koostatud rekonstrueerimisprojekt, milles on püramiidpurskkaevu asemele ette nähtud uus kaskaadidega veeinstallatsioon. Parki on moodustatud sisemistest käiguteedest ca 500 meetri pikkune jooksurada. Mitmete pargi keskteed ristsuunaliselt läbivate täna olemasolevate, kuid rekonstrueerimisel likvideeritavate väljapääsude otsad suletakse hekkide ning võrkaiaga,» loetles Vesiallik pargis tehtavaid töid.

Pargi rekonstrueerimistööde teostamiseks on sõlmitud töövõtuleping Lemminkäinen Eesti AS-iga ning rekonstrueerimistööd on põhiosas planeeritud teostada veel aastal.

Tööde lõpptähtaeg on 15. mai 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles