Tallinn kandideerib 2018. aasta rohelise pealinna tiitlile

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasel linnavalitsuse väljasõiduistungil Brüsselis anti ülevaade Euroopa rohelise pealinna tiitlile kandideerimise ettevalmistusest. Linnaisade meelest on Tallinna konkurentsieeliseks teiste ees tasuta ühistransport.

«Ühe suurima saavutusena, mis taotluses läbib mitmeid valdkondi ja annab suure eelise teiste linnadega võrreldes, on tasuta ühistranspordi rakendamine,» tõdes abilinnapea Arvo Sarapuu. «Kahtlemata väärib äramärkimist ka trammiteede rekonstrueerimise ja uute trammide soetamine ning mitmete teede remondi käigus jalgrattaliikluse võimaluste parandamine.»

Euroopa rohelise pealinna tiitlit annab välja Euroopa Komisjon. Algatuse üldine eesmärk on parandada Euroopa linnade elukeskkonda ning eelkõige tunnustada ja premeerida pingutusi, mida linnad teevad keskkonna ja elukvaliteedi parandamiseks.

Euroopa rohelise pealinna tiitli saavutamiseks tuleb aastaks 2018 esitada taotlus järgmise sügisel ning võitja selgub 2016. aasta suve alguses. Esimesed Euroopa rohelised pealinnad olid Stockholm ja Hamburg vastavalt 2010. ja 2011. aastal.

Ülaloleval kaardil on tähistatud rohelisega alates 2010. aastast olnud rohelised pealinnad. Kollasega on tähistatud linnad, kes pälvivad tiili 2015. ja 2016. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles