Ülemiste keskus hakkab klientide liiklemisharjumusi muutma

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ülemiste keskuse ees asetsevad S-tähega märgistatud parkimiskohad. S tähistab teenust, kus autoomanik saab pakkuda küüti inimesele, kes soovib temaga samas suunas sõita. Postimees soovis uudse liiklemislahenduse järgi proovida, kuid lähemal uurimisel selgus, et asi hakkab tööle alles uuest aastast.

Ostukeskust külastanud kliendid märgistuse tähendust selgitada ei oskanud. Pärast selgitamist oldi üldiselt seisukohal, et projekti idee on hea, kuid kohati kaheldi, kas eestlased oleksid valmis võõraid inimesi vedama. Tähelepanuväärne on see, et ideesse olid positiivselt suhtuvad nooremad inimesed, kuid eakamad nägid mitmeid probleeme.

Suurt menu ostukeskus ei ennusta, see vajab kliendi mõttelaadi olulist muutust. «Tõenäoliselt ei ole see populaarne teenus isegi siis, kui me hakkame talle kõvasti reklaami tegema ja ühiskonnale asja selgitama. Selleks peab muutma inimese mõtlemist laiemalt, et paned ennast kirja ja lähed võõra inimese autosse ning vastupidi,» selgitas Ülemiste keskuse direktor Pärnits.

Uue liiklemislahenduse pakkumise põhjus peitub selles, et Ülemiste keskus soovib saada loodusest hoolivat rohelist märki. «Paljud sellised asjad, mis tulevad Eestisse on mingisuguste lääne pakettidega kaasas, kus ühiskond on natuke rohkem arenenud. Me teeme roheliste sertifikaatide saamise osas koostööd ühe välismaise sertifitseerimisfirmaga. Antud lahendus on üks sellistest nõuest, et ühiskondlike hoonete olemist teha natuke rohelisemaks,» selgitas Pärnits.

Uudset liiklemislahendust pakkuv teenus saab teoks järgmise aasta esimese kvartali jooksul. Ülemiste koduleheküljele luuakse teenuse kasutamiseks vastav veebirakendus. S tähistab teenust, kus autoomanik saab pakkuda küüti inimesele, kes soovib temaga samas suunas sõita

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles