Savisaar kinnitas Kofkini vorstiputkade seaduslikkust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Edgar Savisaar mais 2008 Lasnamäel kiirtoidu kioski, mille tegutsemisaeg jäi üsna lühikeseks.
Linnapea Edgar Savisaar mais 2008 Lasnamäel kiirtoidu kioski, mille tegutsemisaeg jäi üsna lühikeseks. Foto: Priit Simson

Linnapea Edgar Savisaare sõbrale ja Keskerakonna toetajale Alexander Kofkinile kuuluvatele Tallinnas asuvatele kiirtoidukioskitele on ehitusload väljastatud ning seega on need paigaldatud täiesti seaduslikult.


Nii kinnitas linnapea Edgar Savisaar vastuses linnavolikogu liikme Madis Kübara arupärimisele. IRL-i fraktsiooni kuuluva Kübara arupärimine oli tingitud sellest, et kevadel oma ametikohalt koondatud Tallinn ehituskontrolli teenistuse direktor Rain Seier rääkis ajakirjandusele, et mitu Kofkini vorstiputkat on kesklinna magusatesse kohtadesse püstitatud ilma ehitusloata.

Oma vastuses loeb Savisaar üles kioskid Mere puiesteel, Hobujaama tänaval, Toompuiesteel Balti Jaama juures, Suur-Karja tänaval ning Tammsaare pargis, millele on Tallinna linnaplaneerimise amet ehitusload väljastanud.

Seda, kas ehitusluba oli olemas ka Lasnamäel, Pae tänaval mullu kevadel avatud kioskil, vastusest ei selgu. Toda, tollal veel nime «Originaal Viinivorstid» kandnud kioskit käis suure saatjaskonnaga avamas linnapea isiklikult. Mõni aeg hiljem läks tänav kapitaalremonti ning kiosk viidi sealt vaikselt minema.

Kokku avas Kofkini firma mullu Tallinnas 11 kioskit. Juba oktoobris teatas ettevõte, et kioskite arv väheneb 11-lt kaheksale, täna on ettevõtte kodulehel kirjas vaid kolme kiirtoidukioski aadressid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles