Järve terviseraja valgustamine lükkub edasi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene võistlus Järve terviserajal.
Esimene võistlus Järve terviserajal. Foto: Toomas Huik.

Tallinna kesklinna esimene ja seni ainus terviserada peab veel mõnda aega valgustust ootama, sest kõigepealt on plaanis raja laiendamine.


Kui Ülemiste järve ja Pärnu maantee vahele jäävas metsatukas kulgev rada mullu sügisel avati, lubas toonane kesklinna vanem Marek Jürgenson, et rahapuudusest hoolimata püütakse aasta jooksul rajale ka valgustus paigaldada.

Kesklinna valitsuse avalike suhete nõuniku Ivo Parbuse sõnul pole seda plaani maha maetud, kuid see lükkus edasi üsna ootamatul põhjusel. Nimelt tuleb esimese asjana ette võtta graniidisõelmetega kaetud raja laiendamine. «Hetkel on arutuse all raja kohatine laiendamine, et rajapuhastustehnika mahuks toimetama. Sellega seoses valgustuse panek pisut venib,» ütles Parbus.

2,4 kilomeetri pikkune (täpsemalt 2450 meetrit) Järve terviserada asub Pärnu maantee, Järvevana tee, Viljandi maantee ja raudtee vahelisele alale jäävas metsatukas. Terviseraja kasutajatele on Viljandi maantee ääres enne raudteed parkla.

Sealt läheb rada raudteega paralleelselt kuni Järvevana tee äärsete kontorihooneteni ning sealt ringiga läbi metsa jälle Viljandi maanteeni, jäädes tiheda liiklusega Pärnu maanteest siiski parajasse kaugusse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles