Tallinn: oleme miljon eurot peale maksnud, Elron tehku soodne hind

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elronil on uuest aastast plaanis mitmed muudatused.
Elronil on uuest aastast plaanis mitmed muudatused. Foto: Liis Treimann

Elronilt plaanitust ligi 5 korda suurema arve saanud Tallinna linn lubab rongifirmale võlad tasuda ning koostööga jätkata. Tallinn üritab läbirääkimistel Elroniga suurkliendina läbi suruda oma tingimusi ja pääseda järgmisel aastal täiendavast piletikulust.

Elron teatas eelmisel nädalal, et järgmisel aastal tõusevad piletite hinnad. Tallinn üritab suurkliendina välja kaubelda soodsamaid tingimusi, mille tulemusel võivad kasvada rohkem piletihinnad inimestele, kes ei ole Tallinna kodanikud. Saamata jääv kavandatav piletitulu tuleks antud juhul kompenseerida kellegi teise arvelt. Tallinna reisijate arv moodustab Elroni reisijatest enam, kui kolmandiku ning on aasta lõpu poole näidanud tõusutrendi.

Tallinna abilinnapea Taavi Aas lubab Elronile võlgnevused tasuda ning koostööd jätkata, kuid arutelupunkte on endiselt. «Arvete suuruse üle sooviksime Elroniga edasi diskuteerida. Kui me võtame Elroni sõidud kõik kokku, siis näeme, et tallinlaste sõidud on ligi kolmandik sõitudest üldse. Me oleme nende jaoks päris suur klient, seetõttu võiksime sellel teemal rääkida. Seda enam, et nad on meie arvel teeninud miljoni rohkem, kui tegelikult arvestasid,» kommenteeris läbirääkimisi Aas.

Aas nõustub väitega, et üheks eesmärgiks on soov hinda alandada. «Elron on saanud meilt miljoni rohkem, selle valguses on hinnatõus kohatu,» lisab Aas.

Elroni pressiesindaja sõnul Elroni ja Tallinna linna vahelised läbirääkimised jätkuvad. Pooled on selgitanud üksteisele oma seisukohti ja proovivad leida reisijate jaoks parimat lahendust. Ettevõte loodab, et Tallinn leiab pingelise eelarve juures siiski vahendid oma elanike rongisõitude jätkuvaks hüvitamiseks ka 2015. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles