Tallinn saab endale Kukulinnu tänava

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kukulinnu tänav.
Kukulinnu tänav. Foto: Tallinna linnavalitsus

Linnavalitsus võttis eile vastu otsuse muuta Kristiine linnaosas asuva Käo põiktänava nimetus Kukulinnu tänavaks.

Eelnõu seletuskirja kohaselt tuli senine Käo põik ümber nimetada seetõttu, et seoses aadressiandmete süsteemi, ruumiandmete seaduse ja kohanimeseaduse uue versiooniga ei tohi põik olla samanimelisest tänavast lahus ja tänavale tuleks määrata uus nimi.

Käo põigu nimetust on tänav kandnud alates 1949. aastast.

1957. aasta Tallinna kaardilt on aga näha, et toona ühendas Käo põik Laane tänavat (praegu Vindi tänav) Tedre tänavaga. Praeguseks on tänava esialgne algus täis hoonestatud ja säilinud on üksnes Käo põigu lõpuosa (aadressid alates Käo põik 13) koos Spordi tänava ühendusteega ehk nn uue algusega Spordi tänavalt.

Käo põigu uue nimena oli linna nimekomisjonis kaalumisel Vainukäo, Kurvitsa ja Kukulinnu tänava nimi. Asjassepuutuvate kinnistuomanike ja Kristiine linnaosavalitsuse arvamusi arvestades toetas komisjon rahvapärast Kukulinnu tänava nime, millel tekib ka mõtteline seos tänava endise nimega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles