Kopli liine tahavad osta Pro Kapital ja Fund Ehitus

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopli liinid
Kopli liinid Foto: Karli Saul/SCANPIX

Kopli liinide ostuks laekus Tallinna linnavaraametisse tähtajaks kaks pakkumist, pakkumised tegid AS Pro Kapital Grupp ja OÜ Fund Ehitus.

Varasemalt Kopli liinide ostust huvitunud Suurbritannia firma Ransome´s Trading Holding Company Ltd loobus kevadel ostuprotsessi jätkamisest.

82 kinnistut pandi enampakkumisele alghinnaga kokku 1,5 miljonit eurot, kinnistud müüakse ühtse müügiobjektina kombineeritud pakkumise korras - esimese etapiga selgitatakse välja enampakkumise tingimustele vastavad pakkujad ja teises toimub eelläbirääkimistega pakkumine. Müügikomisjon teeb reedel kvalifitseerimise otsuse ja teavitab sellest kõiki pakkumisel osalejaid.

Eesmärk on leida Kopli liinide maa-alale arendaja, kes ehitab välja sealse elamuala koos elamuala teenindamiseks vajaliku taristuga - kanalisatsiooni- ja veetrassid, tänavad, spordiväljakud, haljasalad jms. Arendaja peab alale kavandama ja välja ehitama ka avalikult kasutatava rannapromenaadi ja rannapargi ning ranna ja hoonete vahelisele alale spordi- ja mänguväljakud, koerte jalutusalad jms.

Kopli liinide projekt hõlmab ca 17 hektari suuruse maa-ala, millest hoonestatavate kinnistute pindala on ca 6 hektarit, ligi 11 hektarit on aga üldkasutatav, ühiskondlike ehitiste ja transpordimaa. Kopli liinide ja lähiala detailplaneeringu kohaselt on võimalik sellele alale ehitada ühe- kuni viiekorruselisi korterelamuid – kokku kuni 527 korterit - ja 38 ühepereelamut.

Kopli liinide alal asuvate linnale kuuluvate kinnistute müügi kombineeritud enampakkumise korras otsustas Tallinna linnavolikogu möödunud aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles