Loodusteadlaste uuringutest inspireeritud Jaana Kormašovi keraamikanäitus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodusteadlaste uuringutest inspireeritud Jaana Kormašovi keraamikanäitus
Loodusteadlaste uuringutest inspireeritud Jaana Kormašovi keraamikanäitus Foto: Kultuurikava.ee

19. detsembrini on Tallinna Ülikooli Teadlaste Foorumi klaaspüramiidides avatud loodusteadlaste uuringutest inspireeritud Jaana Kormašovi keraamikanäitust “Kadakate tagant paistab”.

Näitusel eksponeeritakse objekti “Mudamolekul” (detail pildil), mille idee on pärit loodusteadlaste teadusuuringutest. Kunstnikule tutvustasid teadustööd Tallinna Ülikooli Ökoloogia Instituudi direktor Mihkel Kangur ja geoökoloogia professor Tiiu Koff.

Näitus “Kadakate tagant paistab” on inspireeritud nii looduse uskumatust värvifantaasiast kui ka kargetest, sadade peente varjunditega põhjamaistest tasandikest. Kunstnik on oma tööde valmimisel kasutanud kõrgkuumus keraamika tehnikat, teosed on valminud peamiselt 2014. aastal.

Jaana Kormašov on keraamik ja Tallinna Ülikooli Kunstide Instituudi õppejõud. Möödunud õppeaastal tunnustasid TLÜ Kunstide Instituudi üliõpilased Jaana Kormašovi aasta õppejõuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles