PÖFF: Võiduvärav (Next Goal Wins)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Öeldakse, et spordis pole kaotajaid ega võitjaid. Vale puha. On ikka. Alati peab keegi kaotama. Aga kui oled terve oma elu kaotanud, siis kust leida motivatsiooni ja usku jätkamiseks?


Samoa – väike saareriik Vaikses ookeanis. Uskumatu, aga tõsi – sellel ligi 170 000 elanikuga väikeriigil on oma rahvusmeeskond jalgpallis. Kahjuks pole neil aga ette näidata ühtegi suurvõitu ega õnnestumist, vastupidi, nad on tituleeritud maailma kõige kehvemaks jalgpallikoondiseks. Et seis veel nukram oleks, kuulub neile ka negatiivne maailmarekord: 31:0. Nii suur oli kaotus Austraaliale. Raputamaks haavale ka soola, siis viimase 17 aasta jooksul on nad löönud vaid kaks vastasmeeskonna väravat ja kes teab veel kui palju oma väravaid. Statistika on karm – Samoal on maailma halvim jalgpallimeeskond.


Spordi esimene reegel on, et mitte kunagi ei tohi alla anda. Samoa jalgpallimeeskonnal pole see plaaniski. Nad palkavad endale Ameerikast karmikäelise treeneri, kelle näpunäidete jägi hakatakse oma enesekindlust, usku ja võitlusvaimu taas nullist üles ehitama. Uus treener toob kaasa palju muutusi, aga korraga ei tundugi jalgpall enam maailma kõige raskem mäng.


Tegu on lõbusa, väga motiveeriva ning värvikate tegelastega jalgpalli-dokumentaaliga, kus tegelased ei võida küll jalgpalli maailmameistrivõistlusi, kui selleväärilise pingutuse teevad kindlasti.



PÖFF / Mikk Granström




Suurbritannia 2014

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles