PÖFF: 10 000 km (10 000 km)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alexandra ja Sergi on paar Barcelonast, kes mõtleb lapse saamisele, kui Alexandrale pakutakse võimalust aasta aega Los Angeleses töötada. Uskudes oma suhte tugevusse, otsustavad nad oma plaanid edasi lükata ja väljakutse vastu võtta.


Rahvusvahelise ja originaalpealkirja ("Kaugsuhe" ja "10 000 km") kombinatsioon kirjeldab filmi sügavamaid kavatsusi väga hästi – romantilise filmiloo tänapäevalikumaks muutmine, sundimatult, igapäevaselt. Olles teineteisest kaugel, peab paar suhtlema vahendite ja arvutiprogrammide abil, mis on muutunud meie elu pärisosaks. Carlos Marques-Marcet toob need elemendid loo jutustamisse väga loomulikul viisil, muutes filmi tänapäevaseks. Aga on veel midagi, mis selle magus-kibeda romantilise komöödia tänapäevasemaks muudab. Säilitades huumori, tujumuutused, ebakindluse, igapäevase elu paarisuhtes, suudab režissöör tänu näitlejate hindamatule koostööle tõugata filmi (ja paarikese) järgmisele tasandile, päevale pärast seda, kui poiss on tüdrukut kohanud, sellele, mis juhtub pärast esimest vägevat kohtumist. Film, mis tundub esmapilgul väiksema eelarvega versioon filmist "Tema" (Her), kasvab enesekindla huumori ja tänapäeva elementidega tugevaks armastulooks.


Film esilinastus SXSW festivalil Austinis (auhinnad mõlemale näitlejale), linastus Hispaanias Málaga filmifestivalil (saades 5 peaauhinda) ning leiab tunnustust ka mujal (Linzi publikuauhind jne), Euroopa filmiakadeemia Euroopa avastuse nominatsioon olles vaid üks pikas nimekirjas.


"10 000 km" on üks (vähestest) filmidest, mis sunnib sind 1,5 tunni jooksul peategelastega koos elama ning lahkuma kinost näol õrn naeratus.




PÖFF / Javier Puerto Garcia




Hispaania 2014

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles