Galerii: vaata, millise uue näo saab Tallinna Tehnikakõrgkool

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Tehnikakõrgkool kuulutas reedel, oma 99. aastapäeval kooli sisearhitektuuri ideekonkursi võitjaks töö märgusõnaga «Superteadus», autoriks KAOS Arhitektid, Margit Aule ja Margit Argus.

Võidutööd «Superteadus»  iseloomustab žürii hinnangul uudne, funktsionaalne ja valgusküllane plaanilahendus, mis ühendab orgaaniliselt peakorpuse sise- ja välisruumi ning vastab kooli soovile olla avatud ja noortepärane. Žürii hindas kõrgelt lõimitud ühiskasutusega alade tekitamist - jõuliselt ümber paigutatud ühisruumidega on loodud kooli südamesse uus liiklussõlm.

Konkursi eesmärk oli leida Pärnu mnt 62 asuvale stalinistlikus stiilis hoonele kaasaegne ja linnaruumile avatud sisearhitektuuriline lahendus. Osalejatelt oodati koolimaja kaasajastamist, eelkõige üldkasutatavate ja kesksete ruumigruppide planeerimislahenduse parendamist  eesmärgiga muuta hoone siselahendus avaramaks ja kuvand TTK peahoonest avatumaks.

Konkursile laekunud kuuest tööst valis žürii eelvoorus välja neli parimat, märgusõnadega «Murd», «Superteadus», «Update»  ja «Võnge». Teise koha pälvis võistlustöö märgusõnaga «Update», autoriteks Karolin Kõrge, Kadri Tamme ja Harri Kaplan.

Ostupreemiad pälvisid võistlustööd «Murd» , autorid Ines Haak, Triinu Silla, Ingrid Songisepp ja Jan Heinpõld büroost Ace of Space ning «Võnge», autorid Ülle Maiste ja Anne Saarniit. Peapreemia suurus on 5000 eurot, teise koha preemia 3000 eurot ja ostupreemia 750 eurot. Kolmanda koha preemia jättis žürii välja andmata.

Žürii koosseisu kuulusid Tallinna Tehnikakõrgkooli rektor Enno Lend, arhitektid Hindrek Kesler, Kai Süda ja Tomomi Hayashi (Tallinna Tehnikakõrgkool), sisearhitektid Tiiu Truus (Tallinna Tehnikakõrgkool) ja Ville Lausmäe ning kultuuriministeeriumi arhitektuuri- ja disaininõunik, arhitekt Yoko Alender.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles