Dagestani tuur Astin läbis loomaaias tervisekontrolli

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dagestani tuur Astin
Dagestani tuur Astin Foto: Maaja Kitsing / Tallinna loomaaed

Tallinna loomaaias kujunes selle nädala sündmusterohkeimaks päevaks neljapäev, mil eakas dagestani tuuri sokk Astin tegi narkoosi all läbi täieliku arstliku läbivaatuse ja sõrgade värkimise ning koliti asfaltpinnasega aedikust loomaaia alpinaariumi pehmema kruusapinnasega aedikusse.

Alates järgmisest nädalast, mil sinna on kolinud ka tema kaasa Knopotška, on nad taas külastajaile näha, teatas Tallinna loomaaed. Samal päeval pakiti transpordikastidesse kaks pooleteiseaastast jakki, Himaalaja kõrgmäestiku asukat, ning saadeti nad teele uude koju Põlvamaale.

Neljapäeva ennelõunal avas Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf keskkonnahariduskeskuse esisel haljasalal sümboolselt uute linnakodanike pargi. Mais läbi viidud kampaania jooksul registreeris end tallinlaseks 465 inimest ning just nii palju puid on nüüdseks istutatud Tallinnas loomaaeda, Kiviriku tänavale ja Ehitajate tee äärde. Laste loomaaia veerde istutud tammedele said soovilinte köita nii loomaaia töötajad, puude istutajad kui ka pargi avamisel osalenud külalised.

Tavatult soe novembrikuu lubab loomaaednikel loomapidamishoonetes rahulikult teha suurpuhastust ja sanitaarremonti, varuda ja kuivatada mahalangenud puulehti loomadele talviseks allapanuks ning koguda sügisande. Samas sunnib järgmisel pühapäeval, 23. novembril peetav jääkarude Nora ja Nordi sünnipäevapidu siiski pikisilmi lumesadu ootama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles