Uued uhked õppehooned valmivad, kuid õpilastest on puudus

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati uuenenud Tallinna Ehituskool. Tööde käigus renoveeriti senine kooli peamaja ja valmis uus kaasaegne praktikahoone. Kaasaegsed õppevõimalused teevad personalile head meelt, kuid puudus on õpilastest endist.

Kooli direktor Raivo Niidas on tehtud töödega rahul, võrreldes remondieelse ajaga on uues kompleksis oluliselt rohkem ruumi ning soojusrežiim majas ühtlasem. «Selge on see, et võrreldes nõukogude aegse ehitusega, on sisemiljöö midagi hoopis teistsugust,» rõõmustab Niidas uue ehitise üle.

Remondi käigus ei paranenud üksnes hoone olmetingimused, vaid muretseti ka uus sisseseade. «Üks uhke asi on kindlasti automaatjuhtimisega puidutöö CNC-pink, sellised asjad on üsna kallid,» sõnas Niidas.

Direktor on veendunud, et uus ehitus toob kaasa õpilaste arvu kasvu, sest varasem hoone peletas neid pigem eemale. Ehituskool suudaks võtta tänasest oluliselt rohkem õpilasi vastu. Veel hiljaaegu tegutses Tallinna Ehituskool Lasnamäel varupinnal, endise sidekooli ruumides.

Tallinna Ehituskool on 1947 aastal asutatud ehitus- ja puiduerialasid õpetav oma valdkonna juhtiv kutsekool. Koolis saab õppida 9 erialal. Õppetöö toimub eesti- ja vene keeles. Lisaks pakub Ehituskool täienduskoolitusi. Tallinna Ehituskool asub aadressil Pärnu mnt 162.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles