Indrek Tarand kutsub Tallinna kodutud Brüsselisse külla

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand
Indrek Tarand Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Europarlamendi saadik Indrek Tarand kutsub Brüsselisse külla Tallinna kodutuid, et anda neile võimalus näha ja kuulda kohapeal, mida Brüsselis tehakse.

Tarand võtab vastu 13 liikmelise rühma Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse kliente, kellele korraldatakse Brüsseli ekskursioon. Kodututele tutvustatakse Euroopa Parlamendi maja ja neil on võimalus osaleda  Euroopa Parlamendi infotunnis, muuhulgas külastatakse ka Belgia sõjamuuseumi.

«Vaesus on üks selline probleem, mis on ÜRO ja ELi tasandil defineeritud, kui objekt, millega tuleb võidelda. Teatavasti on ebareaalne kõik inimesed vaesusest välja tuua. Reaalsem tegevus on tõrjutuse vähendamine, siin on minujaoks oluline konks. Neil inimestel poleks kunagi võimalust lennukisse astuda,» selgitas Tarand kodutute Brüsselisse kutsumise tagamaid.

«Eelseisev reis aitab kahtlemata  tõsta kodutute eneseväärikust ja usku endasse. Reis aitab kindlasti suurendada tahet elus paremini hakkama saada,» hindab Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse juht Kersti Põldemaa Brüsseli sõidu  motiveerivat osa kõrgelt.

Kodutud läbisid valikusõela ja reisile pääsevad tublimad. Majutus on hotellis Hotel des Colonies,  Indrek Tarand võõrustab oma külalisi ka õhtusöögil restoranis. Brüsseli poole starditakse kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles