Viru keskuses saab teha endast 3D-mudeli

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vikipeedia

Viru keskuse esimesel korrusel avati ainulaadne 3D printimiskeskkond. Tegemist on Wolfprint 3D poolt üles seatud lahendusega ning selle raames esmakordselt esitletava 3D printimise tehnoloogiaga, mis võimaldab kõikidel keskuse külastajatel tellida endast 3D mudel.

Keskuse esimesel korrusel üles seatud 3D printimiskeskkonnas ootab ees ainulaadne skaneerimissüsteem. «See koosneb 50 peegelkaamerast, mille abil valmistatakse 3D-mudel 2D-piltide põhjal ning seeläbi skaneeritakse arvutisse terve inimese keha,» selgitab inimkeha 3D printimise protsessi Wolfprint 3D tegevjuht Timmu Tõke.

Skannerist edastatakse skaneering selleks ette nähtud tarkvarasüsteemi ning seejärel valminud mudel juba modelleerijale. 3D-printerisse jõuab skaneering, kui modelleerija on kohendanud mudeli detaile ning värve. Wolfprinti 3D printimiskeskkond asub Viru keskuse 1. korrusel ning jääb avatuks 23. novembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles