Troika-Cafe avas uksed vene hõrgutiste saatel

Tallinncity kontrollkahvel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna armastatud Vene trahteri Troika väike õde, Troika-Cafe kolis Vene Kultuurikeskusesse. Sel puhul peeti pidu, kus ei puudunud balalaikaviisid ning laud ägas Vene köögi kõrgutiste all.

Vene köök on segu paljude rahvaste roogadest, selgitas Troika peakokk Vassili Kurkin. Tema sõnul kasutati varasematel aegadel palju ahjus küpsetamist, kokakunsti arenedes tuli praadimine kõrgel kuumusel - nii jõudsid vene kööki näiteks pliinid.

Pidulauale sättis Vassili nii kiluvõileivaampsud kui ka korvikesed kanasalati ja rosoljega, muidugi leidus ka klassikalisi vene pirukaid, pliine, pelmeene jm. Magusaks pakuti erineva täidisega struudleid. «Tahtsin et ennast tunneks pidulauas koduselt nii eestlased kui venelased,» rääkis ta. Pidulaud ise muidugi oli heast-paremast lookas. «Vene köök näitab vene inimest sellisena, nagu ta on - suure, avatud südame ja hingega. Laud peab olema lookas ja taldrikud head-paremat täis, et külalised lahkuksid rahulolevatena,» rääkis ta.

Kõige klassikalisemaks Vene köögi roaks peab Vassili pelmeene. Troikas valmistatakse need käsitsi ja roogades püütakse kasutada niipalju kui võimalik, kohalikku kodumaist toorainet. «Püüame klassikalisse vene kööki siiski põimida ka moodsaid elemente,» rääkis ta.

Troika-Cafe juhataja Viktoria sõnul hinnatakse vene kööki kogu maailmas. Menüüst hakkasid silma pelmeenid karulihaga (12.90 eurot), pliinid kalamarjaga (6.90) ja vareenikud kirisiga (5.90 eurot). «Troika vene köök on nii kohalike kui ka linna külaliste seas armastatud,» rääkis Viktoria.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles