18. Pimedate Ööde Filmifestivali pidulik avamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
18. Pimedate Ööde Filmifestivali pidulik avamine
18. Pimedate Ööde Filmifestivali pidulik avamine Foto: Kultuurikava.ee
18. PIMEDATE ÖÖDE FILMIFESTIVALI AVATSEREMOONIA

koos punase vaiba ja avafilmiga leiab aset Nordea Kontserdimajas

14. novembril,

algusega

kell 18.
Uksed kell 17.

Dresscode: Black tie




Tseremoonial antakse esmakordselt üle ka Bruno Oja fondi stipendium parimale noorele eesti filminäitlejale.


Lavastuse koreograafia Rene Köster, muusika Sander Mölder, videokunstnik VJ Emiko (Poola), tantsutrupp Twisted Dance Company, õhtujuht Mart Mikk.



Avafilmiks on Poola noore andeka režissööri Jan Komasa julgete ja võimsate lavastuslike lahenduste ning noorusliku värske kinokeelega suurfilm

“Varssavi 44”

(Warsaw 44, 2014), mis on juba praeguseks kujunenud Poola üheks edukamaks filmiks müües esimese kahe nädalaga on üle miljoni kinopileti.





Sarnaselt 2011. aasta debüütfilmile “Enesetapu tuba”, mis kujunes tänu oma nooruslikule ja uuenduslikule filmikeelele festivalide lemmikuks, pole lavastaja Komasa end ka sel korral tagasi hoidnud. Filmikeelelt ja jutustamislaadilt on “Varssavi 44” sümbioos traditsioonilisest sõjafilmist ning nooruslikult julgetest ja võimsatest lavastuslikest lahendustest. Lavastuse mastaapsuselt ja tehnilistelt lahendustelt ei jää see alla Hollywoodile. Film räägib haarava loo noortest, kes algatasid legendaarse Varssavi ülestõusu augustis 1944 – ajalooliselt pikantne juhtum, kus vene vägede teadliku passivsuse tõttu teise rinde avamisel Wisla jõe vastaskaldal hävitasid sakslased ülestõusu mahasurumisel pool Varssavi linna ning suure osa poola intelligentsist. Filmi keskmes on aga kirglikult romantiline armastuslugu.



Eksklusiivsel linastusel osalevad ka filmi režissöör, produtsent ja peaosatäitjad.



Piletid on müügil kõigis Piletilevi ja Ticketpro müügipunktides alates 11. novembrist, 2014.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles