PÖFF: Koerte põld (Onirica - Psie pole)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Isa künnab härgadega supermarketit, ader põrandaplaate purustamas. Mets täis surnuid ning Niagara langemas katedraali altarile. Need on poeedi Adami, kes kaotas autoõnnetuses endale kallid inimesed, nägemused. Riiklik tragöödia surub isikliku kõrvale. On 2010, Poola jaoks piibellik aasta – uputused, tulekahjud, maalihked ja katastroof, milles salapärastel asjaoludel puruneb presidendi lennuk, riigi eliidiga selle sees. Adam loobub kirjandusprofessori kohast, et asuda tööle supermarketi kassas. Samas soovib ta ainult magada ja pääseda valusast reaalsusest.


Tunnustatud maalikunstnik ja filmirežissöör Lech Majewski pani PÖFFi publiku ahhetama oma 2011. a filmiga "Veski ja rist", milles ta sõna otseses mõttes taaselustas Bruegeli kuulsa maali. Tema viimane film põhineb Dante "Jumalikul komöödial", mis sarnaselt eelmisega kannab keskaegse filosoofia üle tänapäeva. See on justkui pidusöök silmadele, häbitu ja kohutavalt ambitsioonikas, mis kinnitab üht ammutuntud, kuid unustatud tõde – nägemine on uskumine.




Poola 2014

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles