PÖFF: Laupäevaõhtused judinad (Saturday Night Chills)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Film jälgib kolme 20ndate keskpaika jõudnud sõbra elu Filipiinide pealinna Manila hiinalinnas. Noormeeste elu näib mööduvat omamoodi eluveerandi kriisis. Mark töötab perekonna äris, John on agent kõnekeskuses ja töötu Jeff veedab aega naiste võrgutamisega. Sihitule ja igavale argielule käiakse vaheldust otsimas bordellides ja baarides. Ühel õhtul kohtuvad mehed kunagise luuserist klassivenna Brianiga, kellest on saanud ebaseaduslike kihlveomängude võrgustiku (Odds) auväärne varahoidja. Lootuses rebida end lahti senisest elust, liituvad sõbrad võrgustikuga ja hakkavadki juba varsti suuri summasid teenima. Kõik hea saab aga kiiresti otsa, kui ootamatu intsident paneb proovile nende sõpruse ja muudab noormeeste elu jäädavalt.


Pikkamööda areneva ja lõdva süžeega täiskasvanuks saamise film on üles võetud tänapäevases film-noir'likus võtmes. Kuigi suurem osa filmist keskendub peategelaste igapäevaelu elutruule kujutamisele ja karakterite tutvustamisele, ei saa seda pidada asjatuks või kunstlikuks venitamiseks. Just tänu pikale sissevaatele sõprade argiellu omandab filmi lõpuosas hargnema hakkav sündmustik erilisema ja suurema mõju, kui suudaks pakkuda mõni tavapärasem tempokas krimipõnevik.



"Laupäevaõhtused judinad" osales nn nišikino kategoorias nimekal Filipiinide festivalil Cinema One Originals Digital Film Festival, kus kõik peaosalised pälviti parimate näitlejate ja parima kõrvalosa auhindadega. Lisaks sai film ka auhinna parima montaaži eest.




PÖFF / Tauno Maarpuu




Filipiinid 2013

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles